Topp tio när det gäller jaktkläder!

Här presenterar vi en topp tio-lista gällande jaktkläder. Om det är dags att köpa nytt finner du flera bra tips här.

Denna jacka med kamouflagemönster fungerar precis lika bra på pass som under den aktiva jakten. Materialet är både vind- och vattentätt samtidigt som det är närmast ljudlöst.

Detta kroppsnära och följsamma underställ transporterar effektivt bort svett från kroppen. Det gör att man som jägare håller sig varm även under de kallaste dagarna.

Denna skyddsluva har en bra andningsförmåga samt passform. Den fungerar lika bra som extra skydd under mössan som under en hjälm på väg till passet ute i skogen.

Denna jacka är extra varm och tillverkad i tyst tyg. Detta är två viktiga förutsättningar när man sitter på pass under de riktigt kalla dagarna. Jackan har dessutom flera smarta fickor, samt en speciell radioficka.

Denna byxa passar alla kvinnor som vill delta i jakt. Materialet är stretchigt på rätt ställen och det gör att byxan sitter bra oavsett vad man gör.

Under jakten är det viktigt att man håller sig torr och varm om fötterna. Strumpor slits ofta snabbt om jakten innebär mycket gång.

Om man söker en byxa som passar alla former av jakt och dessutom är tyst är denna modell helt rätt.

Ska du jaga i riktigt tuff miljö? Då kan du behöva en byxa i varmaste bävernylon. Dessa tål tuffa tag och håller garanterat kroppen varm.

Om du vill ha en jacka som passar lika bra till promenaden som till jakten är detta rätt val. Materialet är smuts- och vattenavvisande och det vindtäta tyget samt snabbtorkningsförmågan gör att jackan kan användas hela dagen.

En lite tjockare socka kan vara skönt under långa och kalla dagar. Det är dock viktigt att strumpan är komfortabel.