Vad bör man ha med sig under jakten?

När man jagar småvilt kan man behöva ha med sig en hel del olika saker. För det första bör man se till att man har rätt kläder på sig för jakten. Dessutom måste man ha med sig de vapen man tänker skjuta med. När det gäller småvilt kan man behöva lite olika vapen beroende på vilket eller vilka djur som ska jagas. Många av dem får endast jagas med kulgevär, medan andra bara jagas med hagel. Om man ska jaga en hel dag är det ofta bra att ta med sig både hagel- och kulvapen om man det.

Det är bra att ha med sig lite dryck samt något att äta om man blir hungrig eller törstig under passet. Under den kalla årstiden kan varm choklad, kaffe eller annan varm dryck vara trevligt. Några smörgåsar hör till och om energin faller kan det vara gott med en chokladbit eller liknande. Detta piggar upp en hel del.

Om det är en lång jaktdag hålls ofta någon gemensam samling mitt på dagen och då finns det ofta tillfälle att grilla. Man kan ta med sig korv, eller varför inte en mindre stekpanna att göra omelett eller liknande i? Om det är kallt kan lite värmande soppa vara gott.

Om man har turen med sig kan man få tillfälle att skjuta något under dagen. Då gäller det att ha lämpliga knivar och gärna plasthandskar med sig så att man kan ta ur det skjutna djuret. Det kan också vara bra att ha med sig några extra liter vatten för just dessa tillfällen eftersom att man ofta blir lite smutsig trots användning av handskar. Det kan dessutom vara trevligt att kunna tvätta av de knivar som använts vid urtagningen.

En sak man inte bör glömma är en stol eller stolsryggsäck. Det kan vara mycket jobbigt att behöva stå upp hela passet.